A megtisztított halat megmossuk,szárazra töröljük,majd frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A hasába teszünk 1-2 szál petrezselyemzöldet, 2 szál kakukkfüvet, 1 karika citromot és a kókuszzsír felét.
A kókuszzsír másik felével kikenjük a tepsit, majd beletesszük a vékony karikákra szelt krumplit (3-4 mm), cukkinit, felkarikázott sárgarépát, sózzuk, meghintjük kakukkfűvel, néhány levél lestyánt is rakunk rá, olívaolajjal meglocsoljuk.
A hal bőrét olívaolajjal bekenjük, egy kis citromlevet locsolunk rá, majd kést szelet citromot ráfektetünk, és lefóliázva a 180 fokos sütőbe tesszük, két-három alkalommal megforgatjuk a zöldségeket. Kb 35-40 perc múlva levesszük a fóliát és készre pirítjuk.
A zöldségkörettel tálaljuk a halat,de kínálhatunk mellé salátát is.
Megjegyzés
Egészséges a hal és mégis nagyon ritkán kerül az asztalra. Ezt a recept más hallal is elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.