A pulykamellet a rostjaira merôlegesen 4 nagy szeletre vágjuk, kissé kiverjük, széleit, esetleges inas részeit bevágjuk.
Egy tálban a mustárt, az olajat, a sûrített paradicsomot, a zúzott fokhagymát vagy a fokhagymakrémet, a cukrot és az Erôs Pistát összekeverjük. A húst belerakjuk, és alaposan bedörzsöljük a fûszerekkel. Letakarva 1-2 napra betesszük a hûtôszekrénybe.
Amikor a grillrostély kellôen forró, és a faszén csak parázslik alatta, a fûszeres pulykaszeleteket rárakjuk, és egyszer-kétszer megforgatva kb. 6 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Pulyka helyett más grillezni való húst is készíthetünk ugyanígy: például szűzpecsenyét, marhahátszínt, csirkemellet, de akár harcsafilét is.
Elkészítési idő: 30 perc + érlelés
Egy adag (babsaláta nélkül): 337 kcal
Fotó: Univer
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.