A cukrot egy pohárba rakjuk, az ecetet ráöntjük, és egy kiskanállal addig keverjük, míg a cukor felolvad. Ezután a ketchuppal, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a mustárral és a Piros Arannyal jól összekeverjük, majd beledolgozunk 2 evôkanál olajat is.
A pulykamellet a rostjaira merôlegesen 12 kisebb szeletre vágjuk, kissé kiverjük. Egy nagyobb tálba rakjuk, a fûszerkeveréket ráöntjük, alaposan a húsba dörzsöljük. Letakarva 1-2 napra betesszük a hûtôszekrénybe.
Amikor a rostély kellôen forró, és a faszén csak parázslik alatta, a fûszeres pulykafalatokat rárakjuk, és egyszer-kétszer megforgatva 5-6 perc alatt megsütjük, közben a maradék olajjal kenegetjük.
Megjegyzés
Elkészítési idô: 30 perc + érlelés
Egy adag: 350 kcal
Fotó: Univer
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.