A tejet, a feketekávét és a tejszínt egy edényben elkezdjük melegíteni.
Kézi habverővel habosra keverjük a tojások sárgáját az eritrit felével, majd lassan felöntjük a langyos tejszínes tejjel. A tűzre visszatéve, folytonos kevergetéssel tovább melegítjük. A mascarponét elkeverjük az eritrit másik felével, és a tojásos tejhez adjuk. Ezt a masszát addig keverjük, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük, és a hűtőben egy egész estén át pihentetjük. Másnap a fagyasztóban lehűtött fagyigépbe töltöm a masszát, és kb. 30 perc alatt elkészítjük a fagyit.
A tálkába adagoljuk a fagyi felét, és rászórjuk a gluténmenteskeksz-darabkákat és rászitáljuk a keserű kakaóport. Erre kanalazzuk a maradék fagyit. Tejszínhabbal és kakaóporral megszórva kínáljuk.
Megjegyzés
Imádjuk a tiramisut minden formában, ezúttal egy olasz különlegességet hoztam. Természetesen, gluténmentesen!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.