A szirup hozzávalóit melegen összekeverjük, és félretesszük.
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, végül beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és elkeverjük az 1 ek vízzel.
A masszát elfelezzük, és az egyik felét egy kb. 30x40-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és félretesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.
A krémhez felforralunk 3 dl tejet a cukorral és a zselatinporral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert amaretto pudinggal. Jól kikeverjük. Kihűtjük, majd kihabosítjuk a mascarponéval, és hozzákeverjük a kemény habbá vert, habfixálóval összekevert tejszínt.
Az egyik piskótalapot magasperemű tepsibe tesszük, rákenjük a krém 1/3-at, majd rárétegezzük a kávés szirupba mártott babapiskóta felét. Utána betakarjuk a krém másik 1/3 részével. Betakarjuk a másik piskótalappal és rákenjük a maradék krémet. Néhány órára hűtőbe tesszük, szeletelés előtt a tetejét meghintjük kakaóporral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.