A tojásokat beleütjük egy nagyobb keverőtálba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd egy villa segítségével habosra verjük.
Egy nagyobb serpenyőben 2 ek. olajjal forrósítunk, majd rászórjuk a felcsíkozott bacont. Folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, további másfél percig pirítjuk, majd ráöntjük a felhabosított tojást. Elkeverjük, és alig egy perc alatt egy lágy, nem túl száraz tojásrántottát készítünk belőle.
Egy-egy tortillalapot kiteszünk ki a konyhapultra. A tejfölt összekeverjük a lime reszelt héjával és kifacsart levével, majd megkenjük vele a lapokat. Ezután fele-fele arányban elosztjuk rajta a rántottát, azon a felkockázott avokádót, a reszelt sajtot és a petrezselymet. Letakarjuk a megmaradt tortillákkal, és a tenyerünkkel finoman lelapítjuk.
Felemelegítünk egy akkora serpenyőt, amiben elfér egy tortilla,és abban, közepes lángon, egy-egy percig sütjük mindkét oldalát. Megismételjük a másik két lappal is, negyedeljük őket, és azonnal, frissen fogyasztjuk.
Megjegyzés
Fotó és recept: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.