A töltelékhez a kimagozott sárgabarackokat negyedbe vágjuk, majd a xilittel összefőzzük. A vaníliapudingot elkeverjük egy kevés vízzel, a barackhoz adjuk és tovább főzzük vele, amíg a puding be nem sűrűsödik. Ízesítésként vaníliás cukrot és fahéjat adunk hozzá.
A morzsához a zabpelyhet, a réteslisztet és a tökmagőrleményt összeöntjük egy tálban és hozzáadjuk a xilitet. A keveréket ezután vajjal morzsává dolgozzuk. A morzsatészta felét egy pités tál aljába dolgozzuk, ráhalmozzuk a tölteléket, és megszórjuk a maradék morzsával.
175-180 fokon 30 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul. Hidegen és melegen is fogyasztható.
Megjegyzés
Rövid idő alatt elkészíthető egészséges finomság, amelyet mindig az adott idénygyümölccsel készítek. A pite érdekessége, hogy a tészta zöld színű a tömagörlemény miatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.