A megfőzött, még meleg krumplit pürésítjük, majd megvártjuk, míg teljesen kihűl. Közben elkészítjük a tölteléket.
A sajtot lereszjük, a két virsit felkarikázzuk, forró oljon megpirítjuk, majd rádobjuk a megpucolt és felkockázott cukkinit, az apróra vágott petrezselymet, a kukoricát, a vegetát és az oregánót.
A kihült krumplit megsózzuk, beleütünk két tojást, és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, annyit, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. (Nem baj, ha egy picit ragad.)
Egy őzgerinc formát alufóliával befedünk, enyhén megolajozzuk, hogy ne ragadjon majd rá a krumpli - de azért ne is tocsogjon az olajban. Az őzgerinc alját a krumplival kibéleljük, erre rákanalazzuk a tölteléket, majd megszórjuk reszelt sajttal, és rátesszük a maradék krumplit.
180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor fedjük be alufóliával.
Megjegyzés
Nekem maradt ki egy kis krumpli, amit egy nagyon kevés olajon - tenyérnyi gombócokat gyártva, és azokat kilapítva, kisütöttem, majd sóztam. Nagyon finom lett az is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.