- A combokat hideg vízzel leöblítjük, majd egy deszkára helyezve, kézzel benyúlunk a bőre alá, és a tölteléknek egy kis zsebet készítünk. Egy hőálló tál aljára egy bő ujjnyi zsiradékot teszünk. A szárított zöldségeket, ha nagyobb darabkák, 1 mokkás kanál sóval aprítóban ledaráljuk, majd a keverékkel a combokat jól bedörzsöljük,és a zsírra fektetjük őket.
- Egy serpenyőbe 1 evőkanálnyi zsiradékot teszünk, majd rátesszük a felkockázott gombát, az egyik májat, szintén felkockázva, 1 újhagymát feldarabolva, és lepirítjuk. Amikor készen van, kiszedjük egy tálba úgy, hogy a szaft a serpenyőben maradjon.A szaftra rátesszük az aprítóban ledarált pasztinákot, és lepároljuk egy kicsit, majd rátesszük a gombás-májas keverékre. Minderre rákockázzuk a főtt tojásokat,rászórjuk a fedarabolt petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. A maradék májat aprítóban pürésítjük - vagy egy késsel lekapargatjuk -, és a masszához adjuk. A fokhagymát lereszelve hozzátesszük, és jól összekeverjük.
- Az elkészült tölteléket a csirke bőre alá tömködjük úgy, hogy bőven legyen benne, de a bőr még teljesen lefedje. A maradék tölteléket kizsírozott szuflé formába teszem, és a csirkével együtt, egy másik tállal letakarva 180 fokon, kb. 40 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, és tovább sütjük. A kis edénykében levő töltelék ekkor már készen van, azt kivesszük. A csirke korától, méretétől függ a sütési idő, így 30 perc múlva villával megszúrva eldöntjük, hogy maradjon-e még, vagy már készen van.
Szafttal megcsorgatott, vegyes zöld salátával tálaljuk.