A töltött karalábé elkészítéséhez a karalábékat egy élesebb kiskanállal vagy karalábévájóval „kibelezzük”, a belsejüket megsózzuk. A karalábé kikanalazott részének felét felkockázzuk a töltelékhez.
A hagymákat apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az aprított karalábé-belsőt is, és alaposan lepirítjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
A töltelékhez alaposan összekeverjük a pirított karalábét, a darált húst, a főtt rizst és a tojást. Megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával és a petrezselyemmel. Ezután megtöltjük vele a kivájt karalábékat.
Tepsibe tesszük őket és egy kevés vizet öntünk alájuk. Fóliával letakarva 180 fokon bő 1 óra alatt készre pároljuk, majd fólia nélkül pirosra sütjük a tetejüket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.