1. Öblítsünk le 5 dkg mazsolát, majd keverjük össze 5 dkg apróra vágott dióval, 1 tasak vaníliás cukorral, fél teáskanál fahéjjal és 1 evőkanál vajjal.
2. Hámozzunk meg 6 db körtét, hosszában vágjuk ketté őket, és vágjuk ki a magházukat. Töltsük meg a magházak helyét a mazsolás keverékkel, majd illesszük össze a feleket.
3. Nyújtsunk ki 50 dkg leveles tésztát, és vágjuk 6 egyforma nagyságú négyzetre. Kenjük meg a szélüket 1 db felvert tojással, és csomagoljunk mindegyikbe egy megtöltött körtét.
4. A maradék tojással kenjük meg a csomagokat, majd állítsuk őket sütőpapírral kibélelt tepsire. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 40 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.