A felkockázott kandírozott narancsot áztassuk a vodkába, és pihentessük egy éjszakán keresztül. A puszedlitésztához olvasszuk meg a vajat és a mézet vízgőz fölött. Hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. Szitáljuk tálba a porcukrot a liszttel, a kakaóporral, a sütőporral és a fűszerkeverékkel. Adjuk hozzá a tejfölt a mézes keverékkel együtt. Dolgozzuk alaposan össze, formázzuk gombóccá, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
A töltelékhez dolgozzuk össze az őrölt mandulát a porcukorral, a leszűrt narancskockákkal és a lekvárral. Letakarva tegyük a hűtőbe 30 percre.
A puszedlitésztából formázzunk apró gömböket, majd lapítsuk ki kissé. A közepébe adagoljunk kevés tölteléket, majd ismét formázzuk gömbbé. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig.
A mázhoz forraljuk fel a tejszínt a vaníliaaromával és a gyömbérrel, majd öntsük a finomra reszelt étcsokoládéra. Pihentessük 1/2 percig, majd habverővel keverjük simára. Végül egyenként mártsuk bele a puszedliket, majd helyezzük mindet sütőpapírral bélelt tálcára. Tegyük a hűtőbe, hogy a máz megszilárduljon.
A díszítéshez olvasszuk fel vízgőz felett a tejcsokoládét, keverjük össze az olajjal, és díszítsük vele a puszedliket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.