A túrót gondosan áttörjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, összekeverjük. A 2 dl búzadarát, a pici sót belekeverjük, és hagyjuk állni jó fél órát minimum, hogy a búzadara felszívjon egy kis nedvességet.
Közben elkészítjük az édes mártást hozzá. A tejfölt, a habtejszínt és a cukrot összekeverjük, ha esetleg valaki édesebben szereti, tehet még hozzá cukrot. Addig keverjük, míg a cukor fel nem olvad benne.
Felteszünk egy nagy lábasban vizet melegedni. A zsemlemorzsát egy egészen pici barna cukorral olajon elkezdjük pirítani. Nagyon kell figyelni, hiszen a cukor könnyen megéghet!
Közben az elkészült masszából közepesen nagy golyókat formázunk, jól összenyomjuk, nehogy szétessenek majd főzés közben. Amikor a víz felforrt, beleteszünk 4-5-6 golyót a lábas méretétől függően, és amikor a gombócok feljöttek a víz tetejére, akkor a zsemlemorzsás keverékbe tesszük, és a lábast felemelve körkörös mozdulatokkal összerázzuk. Így egyenletesen befedett gombócokat kapunk. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogynak a gombócok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.