A mákropogóshoz morzsoljuk el a lisztet a felkockázott, hideg vajjal. A 70 g mákot daráljuk finomra a porcukorral, majd a tojással, a sóval, az 1 tk mákkal, valamint a lereszelt marcipánnal együtt adjuk a morzsás keverékhez. Gyúrjuk rugalmas, lágy tésztává, és tegyük a mélyhűtőbe 60 percre.
A parféhoz válasszuk szét a tojásokat. Közepes lángon főzzük sűrűre a tejet a mákkal, azután adjuk hozzá a tojássárgájákat, a vaníliarudat, a porcukrot, és vízgőz fölött melegítsük 80 fokosra. Távolítsuk el a belőle a vaníliarudat, majd forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt és tojásfehérjét. Töltsük a keveréket 12 db szilikon muffinformába, és tegyük a hűtőbe, míg megdermed.
A mákropogós tésztáját reszeljük sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 170 fokon 10 percig. Ezután osszuk el 12 db tányéron, és ültessünk rá 1-1 db mákparfét. Ízlés szerint vaníliasodóval meglocsolva, gránátalmamagokkal díszítve kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.