Elkészítés: Elkészítjük a páclét: ehhez a zöldségeket feldaraboljuk, s 1/2 liter vízben a fűszerekkel félpuhára főzzük, majd hozzáöntünk egy kevés ecetet és citromlevet. A páclevet ráöntjük a felszeletelt húsra, s egy dobozban 3 napig hűtőben tartjuk, időnként megforgatjuk.
Elkészítéskor a szalonnát egy serpenyőben megsütjük, majd rátesszük a hússzeleteket, és félig megsütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük egy kevés vörösborral és a páclé egy részével. Puhára pároljuk, s zsírjára sütjük.
Közben elkészítjük a zsemlegombócot: 1 zsemlét felkockázunk, tepsiben kevés olajon megpirítjuk. A másikat kevés tejbe áztatjuk. A pirított zsemlét a másikhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés lisztet és vizet, valamint a tojást és petrezselymet, összekeverjük. Rövid állás után gombócokat formálunk belőle, és forró, sós vízben megfőzzük.
Kivesszük a húst, és elkészítjük a vadasmártást. Kevés cukrot karamelizálunk, hozzáadjuk a zöldségeket, egy kevés liszt hozzáadásával átsütjük, és a maradék páclével pár percig főzzük. Végül a mártást mustárral és tejföllel összeturmixoljuk.
Zsemlegombóccal, esetleg őszibarackkompóttal és ribizli- vagy áfonyalekvárral tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.