Elkészítés: Elkészítjük a páclét: ehhez a zöldségeket feldaraboljuk, s 1/2 liter vízben a fűszerekkel félpuhára főzzük, majd hozzáöntünk egy kevés ecetet és citromlevet. A páclevet ráöntjük a felszeletelt húsra, s egy dobozban 3 napig hűtőben tartjuk, időnként megforgatjuk.
Elkészítéskor a szalonnát egy serpenyőben megsütjük, majd rátesszük a hússzeleteket, és félig megsütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük egy kevés vörösborral és a páclé egy részével. Puhára pároljuk, s zsírjára sütjük.
Közben elkészítjük a zsemlegombócot: 1 zsemlét felkockázunk, tepsiben kevés olajon megpirítjuk. A másikat kevés tejbe áztatjuk. A pirított zsemlét a másikhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés lisztet és vizet, valamint a tojást és petrezselymet, összekeverjük. Rövid állás után gombócokat formálunk belőle, és forró, sós vízben megfőzzük.
Kivesszük a húst, és elkészítjük a vadasmártást. Kevés cukrot karamelizálunk, hozzáadjuk a zöldségeket, egy kevés liszt hozzáadásával átsütjük, és a maradék páclével pár percig főzzük. Végül a mártást mustárral és tejföllel összeturmixoljuk.
Zsemlegombóccal, esetleg őszibarackkompóttal és ribizli- vagy áfonyalekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.