A tojást, a tejet és a vanília-aromát összekeverjük, és a kenyérszeleteket alaposan átitatjuk vele. Ezután vaj-olaj keveréken (nem túl sok) megsütjük a szeleteket, és még melegen a finomra őrölt kristálycukorba forgatjuk.
Az epret robotgéppel pürésítjük, ízlés szerint adhatunk hozzá kevés cukrot és citromlevet.Az eperöntettel vagy az eperlekvárral meglocsolva melegen tálaljuk a kenyérszeleteket.
Ha nincs friss gyümölcsünk, akkor eperlekvárral vagy bármilyen tetszőleges gyümölcslekvárral is finom lehet.
A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.