A vaníliás, piros gyümölcsös szeletnek először a kekszes alapját készítjük el: a darált kekszhez hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a kakóport, a mézet, a napraforgómagot, a kókuszt, a mandulát, és az egészet jól elkeverjük. Egy 20x20 cm-es folpack-kal kibélelet forma aljába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük legalább 10 percre.
A vaníliakrémhez a keményítőt kikeverjük a cukorral és tojások sárgájával. A tejet felforraljuk a vaníliával, majd folyamatos keverés mellett, lassan csurgatva a tojásos keverékhez öntjük. Visszatesszük a tűzre, és intenzív keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről, beledaraboljuk a vajat és simára keverjük. Pár percre félrerakjuk.
A piros gyümölcskrémhez a gyümölcsöket előkészítjük: tisztítjuk, kimagozzuk, daraboljuk (attól függően, milyen gyümölcsöt választunk). Lábosba tesszük, felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és közepes lángon addig főzzük, amíg a gyümölcsök egy része kicsit szétfő, de maradnak egész darabok is. (Ez kb. 4-8 perc, a gyümölcstől függően.) A keményítőt 1 evőkanál vízzel csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a gyümölcsökhöz. Belekeverjük és sűrűre főzzük.
A csoki ganachéhez a tejszínt mikrohullámú sütőben megmelegítjük, és a kétféle aprított csokira öntjük, jól összekeverjük.
A kekszes alapra ráöntjük a vaníliakrém felét, a piros gyümölcsfőzetet egy kanál segítségével elszórtam rádobáljuk. A maradék vaníliakrémmel az egészet befedjük, végül a csoki ganachét a vaníliás krém tetejére öntjük. Hűtőben hagyjuk 2-3 órán át dermedni. A tetejét ehető virágszirmokkal (búzavirág), illetve piros gyümölcsökkel dekoráljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.