Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől, a tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy kevéske cukrot meghagyunk a fehérje habosításához.
Mixerrel a sárgáját habosra verjük, amikor szép krémes lett és elolvadt a cukor benne, hozzáadjuk a tejfölt és a rumaromát, majd tovább keverjük a mixerrel. Lassan hozzáadagoljuk az áttört túrót, majd a kókuszreszeléket, a lereszelt citromhéját, és ezt addig keverjük a mixerrel, amíg egy közepesen folyékony masszát kapunk.
A kész masszába belekeverjük a cérnametéltet, nem kell előtte megfőzni, mert a masszából magába szív annyi folyadékot, hogy pont jó lesz.
Hozzákeverjük a mazsolát és a sütésálló csokidarabokat, majd egy szilikon lapát segítségével jól összekeverjük.
A tojásfehérjéből kemény habot készítünk, és finom mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához, ügyelve arra, hogy ne törjön meg. Egy tepsit (38×22-es) kikenünk margarinnal.
A maradék 2 tojássárgáját felverjük egy kisebb tálba, és ezzel megkenjük a réteslapokat, amiket elhelyezünk a tepsibe: 4 db-ot teszünk alulra, ráöntjük a masszát, és a maradék 4-et a tetejére helyezzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb.50 percig sütjük. Amikor megsült, kivesszük, és ha már kihűlt, megszórjuk porcukorral. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzés
Az egész vargabélesnek indult, aztán úgy döntöttem, hogy egy kicsit átmódosítom, aztán a végén nagyon átmódosítottam, így hát semmi köze nincs a vargabéleshez, az íze is teljesen más, és nagyon finom lett. Már nagyon sokszor elkészítettem, mert a család egyik kedvenc desszertje lett ez az alkotás. Nos, ha már van Vargabéles, akkor úgy döntöttem legyen Haidybéles is, mert így neveztem el a sütimet. Megosztom veletek is, hátha kedvet kaptok hozzá, és kipróbáljátok, szerintem jó lett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.