A 20x25 centis, magas falú tepsinket olvasztott vajjal kikenjük, majd 4 rétegben kibéleljük az olvasztott vajjal egyenként megkent réteslapokkal. A felesleges tésztát levágjuk.
1 liter sós, olajos, forrásban lévő vízben puhára főzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük és alaposan lecsöpögtetjük.
A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a cukor felét, a tojások sárgáját, a vajat, a citromhéjat, tejfölt és a vaníliás cukrot, és jó alaposan elkeverjük.
A tojások fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük.
A túrós keveréket összeforgatjuk a tésztával (ha szeretjük a mazsolát, azt ekkor adjuk hozzá), majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
A tölteléket a tepsibe öntjük és elsimítjuk. Tetejére szintén 4 réteg réteslapot teszünk, és minden réteget, végül a tetejét is megkenjük olvasztott vajjal. A 170 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt aranybarnára, készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.