Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Összegyúrjuk a liszttel, a tojással, a vajjal és a sóval, majd kelesztőtálba tesszük, és letakarva, meleg helyen kb. 35 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát kilisztezett deszkára tesszük, és kettévágjuk. Az egyik darabot kinyújtjuk, megkenjük a tömlős sajttal, és megszórjuk a reszelt sajttal, a felaprított paprikával és petrezselyemzölddel.
Végül feltekerjük, mint a bejglit. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal, majd a felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal.
Egy nagyobb pogácsaszaggatóval félholdakat vágunk a tekercsből. A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd a másik cipóval is ugyanígy járunk el.
Hideg sütőbe téve 200 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Hideg sütőbe téve szépen megkelt, ahogy melegedett a sütő. Jó étvágyat kívánok hozzá! Nagyon finom, sós vendégváró.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.