A lisztet, a cukrot, a sót és a darált diót és a vajat összemorzsoljuk mindent és egy sütőpapíros tepsire szórjuk. 180 fokos sütőben ropogósra sütjük kb 12 perc alatt. Ha készen van, kihűtjük.
A tejszínt felmelegítjük csipet sóval és ráöntjük az étcsokira. Homogénné keverjük, majd beletesszük a vajat is és tovább keverjük picit és félretesszük hűlni.
A mascarponét a citromlével, a vaníliával, sóval kihabosítjuk picit, lazítjuk a tejszínnel, majd a lekvárt is hozzáadhatjuk.
Egy dekoratív pohárban rétegezzük az alkotóelemeket ízlésünk és kedvünk szerint.
Nézd meg videón, hogyan készül villámgyorsan a zserbó pohárkrém:
Megjegyzés
Ha nem sikerül a klasszikus zserbót elkészíteni, felhasználhatjuk ehhez a pohárkrém recepthez is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.