Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatjuk, és a liszttel, a sóval és az olajjal hólyagosra dagasztjuk. Majd letakarva meleg helyen kelesztjük.
Amikor megkelt, még egyszer jól átgyúrjuk, és 4 felé osztjuk a tésztát. A cipókat köralakúra nyújtjuk, és mindegyiket 8 vagy 12 cikkre vágjuk.
A körcikkek széles végére teszünk egy negyed virslit, egy kis darab sajtot, és feltekerjük úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Megkenjük a felvert tojással vagy csak a sárgájával, és megszórjuk szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük (de tisztes távolságra téve a kifliket, mert sülés közben megnőnek) úgy, hogy a sütő aljába egy lábasba vizet teszünk, és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.
Lehet tölteni tömlős sajttal, kolbásszal, szalonnával, sonkával... ízlés szerint.
Ha a tésztából kihagyjuk a sót, akkor lehet édes dolgokkal is tölteni: lekvár, csoki, stb. Ebben az esetben lehet belőle pl. kakaós csiga is.
Amire még figyelj kelt tészta készítésénél, hogy az alapanyagok (tej, élesztő) sose legyenek hidegek, mindig legyenek szobahőmérsékletűek.
A receptet és a fotót Suncika küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.