Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval együtt közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle. Egy kevés liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 25x35 cm-es méretre nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, kezünkkel elegyengetjük. Derelye- vagy pizzavágó segítségével hosszanti irányban végigvágjuk a tésztát, a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. A virsliket hosszában félbevágjuk, és beszőjük a tésztacsíkok közé.
Kevés tejjel elkevert tojással lekenjük, majd előmelegített 180 fokos sütőben (hőálló edényben 2 dl vizet a sütő aljába teszünk, hogy se a tészta, se a virsli ne száradjon ki) pirosra sütjük.
Ízlés szerint zöldfélékkel, mustárral, majonézzel, kechuppal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.