Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverjük, és a tojásokat egyesével lassan hozzáadjuk. A reszelt csokit, a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a citromhéjat, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a szárazanyag keverékünket szép lassan a tojásos vajkrémhez adagoljuk, a vörösbor folyamatos kíséretében.
Egy tortaformát kivajazunk, liszt helyett kakaóporral alaposan kihintjük, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben (165 fok, 40 perc) készre sütjük.
A krémhez tejszínt felverjük, hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd óvatos mozdulatokkal, a tejszínhabhoz keverjük. Kevés fehér rumot adunk hozzá. Ezt követően 1-1,5 óra hosszan hűtőben tároljuk.
A vörösboros csokitortát a fehércsokis krémmel tálaljuk, de meg is tölthetjük vele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.