A húst megtisztítom, kockára vágva a felforrósított zsíron átpirítom, majd kiszedem egy tányérba.
A visszamaradt zsíron megpirítom a kockára vágott hagymát, majd visszateszem bele a húst, és elkeverem.
Ráteszem a pirospaprikát, felöntöm a borral és kevés vízzel. Sózom, borsozom, beleteszem a darabolt paradicsomot és az erőspaprikát (ahol gyerek is eszik belőle, ott sima paprikát használjunk), majd fedő alatt, a vizet mindig pótolva puhára párolom.
A nokedlihez tálba öntöm a lisztet, sózom, ráütöm a tojást és összekeverem egy kevés vízzel. Forró vízbe szagatom, amikor feljön a víz tetejére, akkor jó. A vörösboros marhapörkölt mellé tálalom.
Megjegyzés
Karácsonykor is készíthetünk magyaros ízeket, előnye, hogy előre elkészíthető, karácsony másnapján csak a nokedlit kell kiszaggatni hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.