A szilvát megmossuk és kimagozzuk. Egy fazékban 1 l vizet forralunk, majd a sóval, a kristálycukorral és a fahéjjal ízesítjük.
A szilvát negyedeire daraboljuk, és a forrásban levő fahéjas lében puhára főzzük.
A tejfölt csomómentesen elkeverjük a liszttel. Hozzáadjuk a vörösbort, majd 1 dl vizet öntünk hozzá, és óvatosan besűrítjük vele a levest. Már nem forraljuk vagy főzzük.
Megjegyzés
Egy kevés reszelt citromhéjjal is ízesítheted.
Tálald tejföllel díszítve!
Hidegen és melegen egyaránt kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.