A padlizsánokat láng fölé helyezzük és addig forgatjuk őket, amíg minden oldalról átsül és ütögetésre lehull a kemény, elszenesedett héja. Pár percet igénybe vesz, legyünk türelmesek és csipesszel fordítsuk őket, vigyázzunk mert nagyon forró. Amikor kész, várunk kicsit amíg meghűl, majd késsel lekapargatjuk az elszenesedett héjat.
A megtisztított padlizsánokat kis kockákra vágjuk. Összekeverjük az össze hozzávalót egy nagy, mély serpenyőben vagy fazékban. Lefedjük és lassú tűzön főzzük néha megkeverve 25-30 percig.
Kevergetés közben a fakanállal megpróbáljuk szétnyomkodni a nagyobb darabokat, hogy szép pürés legyen az egész. Ha már megfőtt, de még sok a folyadék rajta, nagyobb lángon hagyjuk, és kevergetés mellett lefőzzük róla a felesleget. Melegen vagy hidegen, ropogós kenyérrel tálaljuk.
Ha a hagyományos módon készíted, és láng fölött meg tudod pirítani a padlizsánokat, akkor kicsiket válassz. Paradicsomból pedig nagyobb, érettebb darabokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.