Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon.
Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megolvasztani. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd, amikor darabossá válik a tészta, elkezdhetjük gyúrni.
Amikor végleg összeállt, tetszés szerinti méretben halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva, sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk őket, és 160 fokon, 25-30 perc alatt ropogósra sütjük a kekszeket.
Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet, de bármiylen más olajos magvat lehet belekeverni: mogyoró, napraforgó, szezámmag. Karácsonykor pedig fahéj helyett mézeskalácsfűszerrel ízesítve ünnepi hangulatot kelt.
A tészta soha nem fog igazán összeállni, egy kicsit mindig omlós marad, de sütés után nem esik szét. Akinek nem állna össze 1 tojástól, az nyugodtan tegyen bele kettőt, vagy egy kicsivel több vajat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.