1.
A meghámozott hagymákat tegyük egy nagy fazékba. Öntsünk rájuk annyi vizet, amennyi bőven ellepi őket, és forraljuk fel. Azután főzzük tovább a forrástól számított 5 percig. Ezután szűrjük le, és hagyjuk kihűlni a hagymafejeket.
2.
Távolítsuk el a hagymafejek külső rétegét, vágjunk kis talpat a zöldségeknek, és szeljük le a tetejüket. Szedjük ki a belsejüket úgy, hogy csak két réteg maradjon.
3.
A túrós töltelékhez keverjük össze az áttört túrót a tejföllel, a finomra vágott kaporral és petrezselyemmel, 2 db hagyma finomra vágott belsejével és egy kevés sóval.
4.
A morzsás töltelékhez pirítsuk meg a zsemlemorzsát a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a fokhagyma granulátumot, a vajat, továbbá a bazsalikomleveleket, és alaposan keverjük össze az egészet.
5.
Osszuk el a kétféle tölteléket a hagymafejekben, tegyük mindet tűzálló tálba, locsoljuk meg az olajjal, és toljuk a 180 fokos sütőbe 20 percre.
Receptek: Kocsis Bálint
Fotó és stylist: Csigó Zita
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.