A felszeletelt halat a kaporral, a citromkarikákkal, a sóval és az ételízesítővel kb. 1,5 dl vízben 3-4 percig főzzük, amíg megpuhul. Ezután lezárjuk a lángot, leöntjük róla a felesleges folyadékot, és villával szétnyomkodjuk a halat.
Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a felaprított újhagymát egy csipet sóval. A hagyma felét a halhoz adjuk és hagyjuk hűlni.
A megmaradt hagymára ráhintjük a teáskanál lisztet, majd felengedjük a hámozott paradicsommal. Sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. Ha felforrt lezárjuk a lángot.
Elkészítjük a halgolyókat: a harcsához hozzáadjuk a felaprított szárított paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet és kaprot, a zabpelyhet, a tojást, valamint a frissen őrölt borsot és jól összekeverjük.
Egy papírtörlőre hintjük a lisztet, összekeverjük a parmezánnal és ebbe forgatjuk majd a fasírtokat. Nedves kézzel gombócokat formálunk a halas masszából, majd a parmezános lisztbe forgatjuk őket.
Egy serpenyőben felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd két részletben 3-3 perc alatt megsütjük mindkét oldalukat. Papírtörlőre szedjük, és felitatjuk a felesleges olajat. A paradicsomos mártással és salátával kínáljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom - aki nem szereti a halat, annak ajánlom ezt a változatot bátran ajánlom kipróbálásra. Készíthetjük tengeri halból is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.