A halat megmossuk, leszárítjuk, beírdaljuk és a citromlével kívül-belül meglocsoljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kipirítjuk a zsírját. A felesleget leöntjük, a maradékon megfonnyasztjuk a tisztított és vékony csíkokra vágott zöldségeket és a reszelt fokhagymát.
Ízesítjük sóval, borssal és hozzáadjuk a fehérbort. Miután a zöldségeket megdinszteltük, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A zsemlét kevés laktózmentes tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és hozzámorzsoljuk a zöldségekhez, hozzáadjuk a tojást és az egészet összedolgozzuk, ezzel a töltelékkel töltjük meg a halak hasüregét.
A töltött pisztrángokat az előmelegített grillen, mindkét oldalukon, szép pirosra sütjük. A körethez a zöldségkeveréket laktózmentes vajon megpároljuk és ízesítjük egy kevés sóval. Jázmin rizzsel, párolt zöldségkörettel és citrom szeletekkel tálaljuk a töltött pisztrángot.
Megjegyzés
Ezt az ételt bátran ajánlom azoknak, akik figyelnek a vonalaikra, mert nagyon könnyű és finom étel, ilyenkor nyáron a nagy melegben sem terheli meg a gyomrot de mégis laktató. A rizs köret akár el is hagyható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.