A töltelékhez a sárgarépát, a burgonyát és a gyömbért meghámozzuk, a többi zöldséget megtisztítjuk, a csírát leöblítjük. A sárgarépát, a szárzellert és a pórét vékony csíkokra metéljük, a burgonyát apróra kockázzuk, a káposzta leveleit a torzsa eltávolítása után kis darabokra tépjük vagy vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát finomra aprítjuk, a tofut felkockázzuk.
Az előkészített zöldségeket a wokban vagy mély serpenyőben felhevített olajon hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a citromlét, a szójaszószt és a cseresznyepaprika-krémet, majd rövid hűtés után beleforgatjuk a tofukockát. Az egészet áttesszük egy tálba, és némi sóval, borssal, cukorral, valamint finomra aprított korianderrel pikánsra ízesítjük.
A réteslapokat egy tiszta konyharuhán vagy abroszon széthajtjuk, és a széleket olajjal megkenjük. (Esetleg a közepüket olajjal megcsepegtetjük, hogy jobban fogják a tölteléket.)
Ezután a lapokat egymásra helyezzük, és lazán elosztjuk rajtuk a zöldséges keveréket. Az oldalsó széleket ráhajtjuk, majd a rétest a konyharuha segítségével feltekerjük, és az illesztéssel lefelé átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Végül a tetejét is megkenjük egy kevés olajjal, és a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Hideg vízbe mártott késsel lehet szépen szeletelni!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.