A svéd uborkasalátához az uborkákat alaposan megmossuk, majd 2-3 milliméter vastag darabokra karikázzuk, és egy salátástálba halmozzuk. A hagymákat megtisztítjuk, és félfőre vágjuk, ezt is a tálba tesszük. Hozzáadjuk a mustármagot is, és összeforgatjuk. Egy kis tálkában 1 dl langyos vízzel alaposan elkeverjük a szalicilt.
Egy másik keverőtálba 3 dl vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot, a sót és az ecetet, és az egészet addig keverjük, amíg minden alkotóelem fel nem oldódik. Végül a vízzel elkevert szalicilt is hozzáöntjük, ezzel is elkeverjük. Az ecetes keverékkel felöntjük az uborkát, megkeverjük, majd letakarjuk, és a hűtőbe tesszük 24 órára. Ezalatt időnként megkeverjük.
Az elkészült savanyúságot fertőtlenített üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk, majd hűvös helyre tesszük fogyasztásig. A megbontott üveget hűtőben tároljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a svéd uborkasaláta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.