A gyömbéres uborkasalátához első lépésként a megmosott és leszárított petrezselyemzöldet és mentát apróra vágjuk.
Ezután összevágjuk a megtisztított hagymát, a gyömbért meghámozzuk, azt is felvágjuk apró darabokra.
A felaprított fűszereket és a hagymát egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborecettel, megszórjuk a fűszerkeverékkel, barna cukorral és sóval.
A kígyóuborkát megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Az uborka magját kikaparjuk, a húsát 3-4 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk.
Az uborkát a tálba tesszük, ráreszeljük a lime héját és összeforgatjuk a fűszerekkel, hagymával, gyömbérrel. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
A gyömbéres uborkasaláta kiváló köret grillhúsokhoz, például grillezett csirkemellhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.