A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk és burgonyanyomón áttörjük.
A langyosra hűlt masszát a liszttel, az 1 ek vajjal, a tojással és 1 csipet sóval simára gyúrjuk.
Ezután félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és 14 négyzetlapra vágjuk.
A szilvát megmossuk, leszárítjuk és kimagozzuk. A magok helyére 1-1 db kockacukrot teszünk.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk.
A szilvaszemeket a tésztalapok közepére helyezzük, és a sarkokat összecsippentjük. Lisztes kézzel gömbölyűre formázzuk a gombócokat, és a lobogó vízben főzzük kb. 15 percig.
Közben a maradék vajat felforrósítjuk. Beleöntjük a zsemlemorzsát, tetszés szerint 1 ek porcukorral édesítjük, és állandó keverés mellett világosbarnára pirítjuk.
A gombócokat kivesszük a főzővízből, lecsepegtetjük, és megforgatjuk a vajas pirított morzsában.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.