A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal, a porcukorral és a vanília kikapart magjaival. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A töltelékhez egy serpenyőbe tesszük a feldarabolt rebarbarát, a cukrot és a citromlevet. Alacsony lángon felforraljuk.
A tésztát 7 egyenlő részre osztjuk (süthetünk egy nagy pitét is ebből a mennyiségből), majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk őket. Előveszünk 6 mini piteformát, kikenjük vajjal, majd mindegyikbe 1-1 tésztakorongot nyomkodunk.
Ezután villával megszurkáljuk a tészták alját, majd kanalazunk bele a kihűlt rebarbarából, és rászeleteljük a friss epret. Az egy megmaradt tésztalapunkat kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a piték tetejét.
A pitéket 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre. Ha kihűltek, megszórjuk egy kevés porcukorral, és tálaljuk.
Megjegyzés
Reni receptje, az Élet napos oldala blogban találjátok további receptjeit!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.