Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus rántott csirkemáj recept
recept
Egyszerű
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Klasszikus rántott csirkemáj

45 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 06. 30.
Frissítve: 2024. 11. 12.

Elkészítés

  1. A májat megtisztítjuk, a fehér inas részeket eltávolítjuk, ha esetleg epe is lenne rajta, az mindenképpen vágjuk le, ügyelve, hogy nehogy kidurranjon, mert az megkeseríti a májat. Ha ez mégis megtörténne, akkor a májról vágjuk le azt a részt, amivel érintkezett az epe.
  2. A megtisztított májat egy tálba tesszük, fűszerezzük fokhagymanyomón átnyomott fokhagymával, majoránnával, kakukkfűvel, sózzuk (a szárnyas májat lehet sózni), borsozzuk, majd az egészet gyors mozdulatokkal összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson a fűszerekből. Felöntjük tejjel, letakarva hűtőbe tesszük 2 órára.
  3. Ha letelt az idő, a májakat kivesszük a fűszeres tejből, és alaposan áttöröljük, leitatjuk róla a felesleges nedvességet. Következhet a panírozás, a tojásokat enyhén sózzuk, majd villával kikeverjük. Egy magasabb falú lábasba vagy serpenyőbe olajat öntünk, és hevíteni kezdjük.
  4. Ezalatt a májakat lisztbe, a felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, a panírozott májakat fogpiszkálóval 2-3 helyen megszurkáljuk, így elkerüljük azt, hogy víz kerüljön a forró olajba, ami aztán durranást, spriccelést eredményezne.
  5. Ha az olaj felforrósodott 170 fokra, belehelyezzük a májakat, és 5-7 perc alatt megsütjük, közben időnként forgatjuk. A szép aranybarnára sült májat kivesszük, lecsepegtetjük, és melegen tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus rántott csirkemáj!

 

 

Recept értékelése

Ajánljuk még

A legfinomabb franciasaláta
Recept
Egyszerű

A legfinomabb franciasaláta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Sárgaborsó-krémleves
Recept
Egyszerű

Sárgaborsó-krémleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákosguba-palacsinta egyszerűen
Recept
Egyszerű

Mákosguba-palacsinta egyszerűen

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással
Recept
Egyszerű

Kelkáposztás tészta szalonnával és tojással

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Majorannás burgonyafőzelék
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Sajtbundás karaj sütőben sütve
Recept
Egyszerű

Sajtbundás karaj sütőben sütve

40 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék
Recept
Egyszerű

Aszalt paradicsomos káposztafőzelék

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Hasonló receptek

Zöldborsós csirkemáj recept
Recept
Egyszerű

Zöldborsós csirkemáj

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.