Elkészítés: Egy kb. 18 x 27 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd rakjuk ki az alját a keksszel, szorosan egymás mellett legyenek.
A karamellhez öntsük egy serpenyőbe a hozzávalókat, majd állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Amikor már forr, vegyük kisebb lángra, és helyezzünk alá lángelosztót. Kb. 1,5 óra alatt főzzük sűrűre. Főzés közben 10 percenként kézi habverővel keverjük alaposan át, majd főzzük kellően sűrűre. Figyeljünk, hogy szép lassan forrjon és sűrűsödjön be. Ezután hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen, majd öntsük rá a tepsiben lévő kekszréteg tetejére.
A maradék kekszet szintén jó szorosan helyezzük rá a karamellrétegre.
A vaníliakrémhez a tojássárgákat keverjük simára a cukorral, a vaníliás cukorral és egy pici tejjel. Ezután keverjük hozzá csomómentesen a pudingport is. A maradék tejet tegyük fel forrni, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Kevergetve főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.
Amikor már kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára. Az elkészült vaníliakrémet öntsük rá a kekszréteg tetejére, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd egyenletesen kenjük rá a pudingos réteg tetejére. Ezután tegyük vissza 2-3 órára a hűtőbe (én előző nap összeállítottam a süteményt, és tálalásig a hűtőben tároltam, így a keksz kellően megpuhult, és az ízek jól összeértek).
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeletjük fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.