Elkészítés: A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 evőanál forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a tésztát 2 adagra osztjuk.
Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk, és villával egyszer lazán megkeverjük.
Előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 evőkanál lekvárral.
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük, még a meleg felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük, ekkor veszünk ki a krémből kb. 2 dl-re valót egy pohárba, és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük.
A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk, és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Kb. 2 óra múlva kockákra vágjuk, tetszés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.