A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a mozsárban összetört borókabogyót, és felmelegítjük. Azután lefedve pihentetjük 60 percig.
Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Felhabosítjuk a tojássárgájákat a vaníliarúd kikapart magjaival és a mézzel. Hozzáadjuk a keményítővel elvegyített lisztet. Leszűrjük a borókás tejet, majd felforraljuk. Beleforgatjuk a mézes lisztkeveréket, és állandó kevergetés mellett besűrítsjük. A megduzzadt zselatint kissé kinyomkodjuk, a tejes krémhez adjuk, és kevergetve adjuk megolvasztjuk benne. Azután hozzákeverjük a vajat, és hagyjuk kihűlni. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.
A palacsintához vegyítjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. A megtisztított, kicsumázott almát lereszeljük, majd összekeverjük a porcukorral, fahéjjal, a tojással és a kefirrel. Végül beleforgatjuk a lisztes keveréket. Vékonyan kiolajozott serpenyőben 5 db palacsintát sütünk ki a tésztából.
Egy kevés krémet simítunk 4 db palacsintára, egymásra helyezzük azokat, végül befedjük az utolsó darabbal. A maradék krémet habzsákba kanalazzuk, és tetszés szerinti mintákat nyomunk belőle a sütemény tetejére. Mézzel meglocsolva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.