Az almát meghámozzuk, negyedelve eltávolítjuk a magházát és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Kevés citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
A palacsintához a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Érdemes a lisztet és a tejet felváltva adagolni, így könnyebben tudjuk kikeverni szép sima tésztává.
A reszelt almát, a levével együtt belekeverjük a masszába. A tojásfehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük, közepes hőmérsékleten, mivel ez egy vastagabb palacsinta lesz.
A töltelékhez a mákot a cukorral együtt megdaráljuk, majd egy edényben a kandírozott narancshéjjal és annyi tejjel felfőzzük, hogy sűrű krémet kapjunk. A töltelékbe való tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a még forró mákkrémhez. Egy-két percig még a tűzön átforgatjuk, de úgy, hogy ne törjük össze a habot.
A kisült almás palacsintákat a mákhabbal megtöltve tálaljuk. Kínálhatunk hozzá vaníliasodót vagy tejszínhabot.
Megjegyzés
A palacsinta tésztájába kerülő, savanykás, reszelt alma és az édes-habos, narancsos ízesítésű mákkrém tökéletes ízharmóniát alkotnak ebben a desszertben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.