A lisztet a sóval elkeverjük, összedolgozzuk a puha vajjal, majd 1 tojást beleütünk, és a tejet is belerakva, homogén tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, hűtőben pihentetjük egy fél órát.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alsó-/felső sütés). Kivajazunk egy 25 cm-es sütőformát. A tésztát kör alakúra nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát úgy, hogy körülbelül 3-4 cm-es pereme legyen. Villával megszurkáljuk, majd sütőpapírt helyezünk rá, és valamilyen nehezéket teszünk bele (pl. babot), és 12-15 perc alatt elősütjük a tésztát. A sütőpapírt, a babbal együtt eltávolítjuk.
A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és vékony karikára vágjuk. Az almát szintén megmossuk, de nem hámozzuk meg, csak felvágjuk vékony szeletekre.
A tejszínt, a 4 tojással és a reszelt sajttal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és csilivel fűszerezzük.
Az elősütött tésztára tetőcserépszerűen ráhelyezzük az alma- és hagymakarikákat, majd ráöntjük a tojásos-tejszínes-sajtos keveréket. Berakjuk a sütőbe, és körülbelül 15 perc múlva rászórjuk a kesudiót, majd, még ezzel együtt körülbelül 5-8 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.