Egy evőkanál olajon megfonnyasztom a finomra vágott hagymát, majd a darált húst beleteszem, és folyamatosan keverve megpirítom.
Közben az apróra vágott petrezselyemzölddel és sóval ízesítem. A tűzről levéve langyosra hűtöm, és a nyers tojást meg a búzakorpát belekeverem.
A kínai kelről 8 nagy levelet leszedek, egy pillanatra forrásban levő sós vízbe teszem, ezután lecsöpögtetem. A megmaradt kelt apróra vágom. Az almát felszeletelem.
Minden levélre 1-1 evőkanálnyi tölteléket halmozok, és úgy csavarom össze, mint a töltött káposztát.
Mély tűzálló tál aljára terítem az apróra vágott kel felét, megsózom, és almaszeletekkel befedem. Erre teszem egy sorban, szorosan egymás mellé a göngyölegeket. Ismét almaréteg következik, végül az egészet beborítom az apró kellel.
Megsózom és leöntöm 1 evőkanál olaj, a bor és a kefir keverékével. A tálat befedem, és az ételt 25 percig sütöm a forró sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.