A margarint, a cukrot, a tojást és a fahéjat robotgéppel kikeverjük (nem lesz krémes állagú). A csokoládét, a mogyorót (vagy a diót és mandulát) felaprítjuk, majd a keverékhez adjuk.
A sütőporral elkevert lisztet - intenzív keverés mellett -hozzákanalazzuk a masszához (a tésztánk akkor lesz jó, ha leginkább egy ragacsos masszához hasonlít).
A sütőt előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszából diónyi kupacokat halmozunk egymás mellé (egy tepsiben 4x4, azaz 16 darab süti fér el kényelmesen). 180 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Én személy szerint a kamrában elfekvő maradék csokikat, illetve leöblített pirított, sós mogyorót szoktam felhasználni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.