A lisztet összekeverjük az instant élesztővel, az olívaolajjal és 1 csipet sóval. Kis adagokban hozzáöntünk 3 dl meglangyosított vizet, puha, rugalmas tésztává dagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
A tésztát négy egyenlő részre oszjuk, mindegyik adagot ovális alakúra lapítjuk, és beléjük nyomkodjuk a megmosott, alaposan lecsepegtetett mazsolát, továbbá az aszalt vörös áfonyát. A focacciákat sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük. (Hagyjunk közöttük elegendő helyet!) Végül további 15 percig kelesztjük a sütiket.
A focacciákat 1-1 ek kristálycukorral szórjuk meg, majd a 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Némi porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.