A sütőt előmelegítjük, és helyezzünk sütőpapírt két sütőlapra.
Öntsük a tejmentes vajat, cukrot, vaníliakivonatot és a juharszirupot egy nagy keverőtálba, és keverjük össze őket egy kanállal, míg krémessé nem válik a massza. Majd adjuk hozzá a krémhez a lisztet, a sütőport és a sót. Így egy sűrű, de formázható tésztát kapunk.
Éles kést vagy mozsarat is használhatunk, hogy szárított borsónyi méretű darabokra vágjuk vagy törjük a mogyorót. Öntsük a mogyorót és a mazsolát a tálba, és egyenletesen oszlassuk el a tésztában.
Kanalazzunk diónyi méretű tésztadarabokat a sütőlapra. A labdácskák között 4 cm legyen a távolság (így lehet, hogy több részletben tudod csak kisütni a sütiket). Lapítsuk le egy kicsit őket, de nem kell, hogy igazán laposak legyenek.
Helyezzük a sütőlapokat a sütőbe, és süssük 13-15 percig a sütiket, félidőben fordítsuk meg, hogy egyenletesen süljenek. A sütik akkor vannak készen, amikor a szélük aranybarna, de középen kissé halványabbak. Ekkor vegyük ki a sütőlapokat a sütőből, de 5-10 percig hagyjuk rajtuk a sütiket, hogy megszilárduljanak, majd utána óvatosan tegyük át őket hűlni egy sütőrácsra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.