Elkészítjük a pizzatésztát: a szárított élesztőt elkeverjük egyharmad csésze meleg tejben, majd 5 percig állni hagyjuk.
Egy tálba öntjük a lisztet, majd hozzáadjuk az olajat, és végül az élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, és olajjal kikent edényben egy óráig kelni hagyjuk.
Közben elkészítjük a paradicsomszószt: kevés felhevített olajon megpirítjuk az egész gerezd fokhagymákat, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. Lassú tüzön pépesre pároljuk, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, majd botmixerrel pépesítjük.
Miután megkelt, átgyúrjuk a tésztát és kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ízlés szerint akár kerek formájúra is vághatjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon öt percig sütjük.
Rátesszük a feltéteket: a paradicsomszószt, a bacont és a lereszelt sajtot, majd 180 fokos sütőbe tesszük körül-belül 10-15 percre. Amikor megsült, kivesszük a sütőből és a forró pizzára rendezzük a szeletelt mozzarellát és egy-két percre visszatesszük a még meleg sütőbe.
A tetejét serpenyőben pirított baconnal diszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.