A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és megdinszteljük rajta a hagymákat, majd félretesszük.
A darálthúst tálba tesszük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt hagymát, és az apróra vágott petrezselymet.
A sajtot felkockázzuk kb. 2x2 cm-es darabokra. A húsból golyókat formázunk, közepébe egy-egy sajtkockát teszünk. Figyeljünk, hogy a sajt a hús közepébe kerüljön, nehogy kifolyjon a sütés közben.
A húsgolyókat baconszeletekbe tekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd a 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a baconbe göngyölt sajttal töltött húsgolyó
Megjegyzés
Egyszerűen elkészíthető vendégváró falatok is lehetnek ezek a húsgolyók.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.