Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk. A fürjtojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk.
Összedolgozzuk a darált húst a ketchuppal, a mustárral, sóval, borssal, a kihűlt hagymákkal és a kinyomkodott zsemlével.
A húsmasszát kiterítjük, elrendezzük rajta főtt a tojásokat. Hengeressé formáljuk, majd a henger két végét összeillesztjük, hogy egy karikát kapjunk. Óvatosansütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Közben a leveles tésztát kitekerjük, a hosszabb oldala mentén kb. 10 cm széles csíkokra vágjuk. Körbetekerjük a húskoszorút a tésztacsíkokkal, majd megkenjük a felvert tojással. Visszatesszük a tepsibe, és a 200 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha a tészta túl hamar barnulni kezdene, lazán fedjük le egy darab alufóliával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.