A húsvéti fasírt elkészítéséhez az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, majd hagyjuk hűlni kicsit. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk.
A darált húst összedolgozzuk a ketchuppal, a mustárral, egy kevés sóval, borssal, a kihűlt hagymákkal és a kinyomkodott zsemlével.
A húsmasszát kiterítjük hosszúkás alakban, elrendezzük rajta főtt a tojásokat. Hengeressé formáljuk, majd a henger két végét összeillesztjük úgy, hogy egy koszorúformát kapjunk. Óvatosan sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Közben a leveles tésztát kitekerjük, a hosszabb oldala mentén kb. 10 cm széles csíkokra vágjuk. Óvatosan körbetekerjük a húskoszorút a tésztacsíkokkal, majd megkenjük a felvert tojással. Visszatesszük a tepsibe, és 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha a tészta túl hamar barnulni kezdene, lazán lefedjük alufóliával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.